De kliniek voor mensen die uitgebrand zijn

Burn out kliniek

 

 

Werken aan een veeleisende baan, omgaan met relatie spanningen, en proberen bij te blijven met de snelle wereld kan een tol eisen op uw welzijn. De hele tijd moe zijn, je waardeloos voelen en nergens van kunnen genieten kan het moeilijk maken om elke dag door te gaan. Maar in plaats van het probleem bij de wortel aan te pakken of professionele hulp te zoeken, reageren sommige mensen negatief door zich terug te trekken uit de maatschappij om aan hun problemen te ontsnappen. Dit staat bekend als emotionele burn-out of eenzaamheids- en isolatiesyndroom (LASS). Als je merkt dat je je regelmatig geïsoleerd of los van anderen voelt, is de kans groot dat je aan LASS lijdt. Gelukkig is dit niet iets dat van de ene dag op de andere overgaat – maar eerder iets dat mettertijd kan worden behandeld. Een klinisch psycholoog kan je helpen bij het identificeren van onderliggende problemen die je opgesloten houden en je oplossingen aanreiken voor hoe je weer kunt uitbreken in de wereld van de mensen. De burn out kliniek is een plek waar je terecht kunt voor hulp als je last hebt van een burn out. Lees verder voor meer informatie over wat emotionele burnout is en hoe een steungroep nuttig voor je kan zijn als je je opgesloten voelt in je eigen geest.

Wat is emotionele burnout?

Emotionele burn-out is een syndroom dat optreedt als je voortdurend moe en depressief bent en een laag gevoel van welzijn hebt. Je voelt je gestrest en overweldigd door de eisen van je dagelijks leven, maar je hebt het gevoel dat je "vastzit" en niet vooruit kunt. Enkele tekenen van emotionele burn-out zijn: – Je gedurende langere tijd verdrietig of hopeloos voelen. – Je de hele tijd moe voelen, zelfs na het slapen – Woede of wrok voelen jegens anderen, zelfs familieleden. – Je schuldig voelen omdat je niet genoeg energie hebt voor de dagelijkse activiteiten. – Zich afgesloten voelen van anderen, zelfs van je naasten – Van niets kunnen genieten, zelfs niet van eenvoudige activiteiten zoals lezen, tv kijken of naar je werk lopen. Als je in de vroege stadia van emotionele burn-out bent, kun je het gevoel hebben dat er iets mis is met je en dat niemand je begrijpt. Je kunt ook het gevoel hebben dat je kapot bent en dat je nooit meer gelukkig zult worden.

Waarom treedt emotionele burnout op?

Een van de redenen waarom emotionele burnout een probleem wordt, is dat het kan beginnen als een copingmechanisme om met stress, druk en een moeilijke levensgebeurtenis om te gaan. Hoewel het misschien een goed idee lijkt om je van de wereld af te zonderen als iets je te veel wordt, is het eigenlijk een teken dat er iets mis is. Dit is iets wat behandeld kan worden in een klinische omgeving, maar het is belangrijk om te onthouden dat een emotionele burnout iedereen kan overkomen. Als je het gevoel hebt dat je vastzit in een funk, is het belangrijk om hulp te zoeken bij een professional. Die kan je helpen de problemen te identificeren die ervoor zorgen dat je je zo down voelt en oplossingen aanreiken om er uit te komen.

Hoe kan een steungroep je helpen te herstellen van een emotionele burn-out?

Een steungroep biedt je een veilige omgeving om je gevoelens te uiten en steun te krijgen van anderen die soortgelijke problemen hebben meegemaakt. Als u deelneemt aan een groepstherapiesessie, kunt u met andere leden praten over uw problemen, vragen stellen en de verzekering krijgen dat u niet de enige bent die zich zo voelt. In een groepssetting heb je de mogelijkheid om feedback van anderen te krijgen, wat nuttig kan zijn voor het identificeren van onderliggende kwesties die je vast houden. Dit kan je helpen in het reine te komen met wat de oorzaak is dat je je zo down voelt, wat cruciaal is om de negatieve cyclus te doorbreken.

Conclusie

Het is geen schande om de tijd te nemen om voor jezelf te zorgen, en het is belangrijk om te onthouden dat je niet alles in één keer hoeft op te lossen. Het kan nuttig zijn om een steungroep op te zoeken wanneer je begeleiding en hulp nodig hebt, of om je gevoelens gevalideerd te krijgen. Een klinisch psycholoog kan je helpen onderliggende problemen te identificeren die je opgesloten houden en je oplossingen aanreiken om uit de sleur te geraken waarin je zit.